Cirkl?

Leuven is een echte circusstad.

Cirkus in Beweging viert dit jaar haar 25e verjaardag. Cultuurcentrum 30CC programmeert al jaren vernieuwend circus en ondersteunt (jonge) circusartiesten. Tal van circusresidenties en circuslessen geven Leuven Circusstad verder vorm. En na een traditie van straffe circusfestivals is er sinds vorig jaar CIRKL, Circusfestival Leuven.

Voor deze tweede editie zet CIRKL - naast topvoorstellingen van gerenommeerde artiesten - opnieuw sterk in op jong circus, veelbelovende artiesten en vernieuwende voorstellingen. CIRKL biedt een podium voor jonge producties en is een laboratorium voor nieuw talent. CIRKL daagt hen uit zich te laten inspireren door de bruisende omgeving van de Vaartkom en zo de stad in te palmen als testomgeving.

Partners

CIRKL is een organisatie van 30CC, in samenwerking met Cirkus in Beweging en stad Leuven.
Het festival geniet de warme steun van de Vlaamse Overheid, provincie Vlaams-Brabant, Radio2, Deze Week, De Morgen, UiTPAS Leuven, De Hoorn, OPEK, ViriX, Stella Artois en Novotel.

In samenwerking met De vrienden van de Palestijnse circusschool presenteren we - in aanloop naar de voorstelling SARAB - de documentaire What Happened in the Tent.

Tijdens CIRKL organiseert Circuscentrum een netwerkmoment en rondetafelgesprek. In 2018 bestaat het Vlaamse Circusdecreet 10 jaar. Dit decreet - uniek in de wereld - heeft de jonge circussector kansen geboden om zich verder te ontwikkelen. Ook CIRKL krijgt via het Circusdecreet de kans om als festival te groeien. Circuscentrum blikt terug én kijkt vooruit op vrijdag 18 mei. Inschrijven & info: www.circuscentrum.be/10jaarcircusdecreet